Двамата загинали при мощните взривове на бензиностанция край Букурещ, са били

...
Двамата загинали при мощните взривове на бензиностанция край Букурещ, са били
Коментари Харесай

Експлозиите в Румъния: Двамата загинали са били двойка

Двамата починали при мощните взривове на бензиностанция край Букурещ , са били двойка. Мъжът е получил сърдечен удар, а дамата е умряла след тежки изгаряния, оповестява „ Дойче Веле “, като се базира на началника на незабавното поделение.

Районът продължава да е отцепен, заплаха провокира трета цистерна с полутечен газ, заяви репортерът Антоан Златков

Снощи две поредни детонации раздрусаха бензиностанция в румънския град Креведия, на към 25 км северозападно от центъра на столицата Букурещ. Десетки са потърпевшите.

След първата детонация пожарът се популяризира върху два резервоара за гориво и близката къща. След това управляващите изтеглят всички в радиус от 700 метра, а придвижването по основния път наоколо е блокирано.

Двама души починаха, а 56 пострадаха при мощни детонации на бензиностанция

Пожарът е бил овладян до неделя сутринта. Причините към момента не са ясни. Властите проверяват случая.

Сред ранените са 39 пожарникари, двама служители на реда и двама жандармеристи. Министър-председателят Марсел Чолаку съобщи, че най-малко четирима пациенти евентуално ще бъдат трансферирани в лечебни заведения в Италия и Белгия. Представители на болничното заведение оповестиха, че други осем души са получили тежки изгаряния.

България е в подготвеност да окаже помощ на 17 ранени

„ Необходимо е да се направи оценка на региона. Районът към момента е рисков, Съществува риск от нова детонация при друга цистерна ", съобщи по-рано държавният секретар на Министерство на вътрешните работи в Румъния Раед Арафат.

Има подозрения, че бензиностанцията е била противозаконна.

Евакуирани са към 3000 души

„ Трябва бързо да стартира следствие, с цел да се откри дали са били нарушени разпоредбите. Моля управляващите да подхващат незабавни ограничения за потърпевшите, с цел да не се повтарят тези нещастия “, добави Арафат.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР